EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

4 млн. евро инвестиция до Димитровград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млн. евро инвестиция до Димитровград

mail16:35 | 17.03.2017прегледи 2062 коментарикоментари 0


Австрийският строителен концерн "Щрабаг" ЕАД /Strabag/ ще инвестира 4 милиона евро в строителството на асфалтова база до димитровградското село Крепост. Това обяви на първата копка на обекта днес ръководителят на направление "Пътно-транспортно строителство" за България, Сърбия, Черна гора и Македония на дружеството Гюнтер Хартвегер.
По думите му базата на площ 5 декара ще е с капацитет 160 тона асфалтова смес на час. Изграждането ще отнеме 2,5 - 3 месеца и ще осигури заетост на към 100 души. "Досега не бяхме конкурентноспособни в Централна България. Целта ни е да изпълняваме дългосрочно пътни и транспортни проекти на територията на цялата страна", каза още Хартвегер. Той добави, че "Щрабаг" е една от най-големите строителни фирми в Европа с 40 млн. евро годишен оборот и 75 000 заети.
Чест и удоволствие е, че европейска компания от висок ранг, с авторитет и имидж стъпва в Хасковска област, подчерта областният управител инж. Минко Ангелов. Той съобщи, че на среща с премиера Огнян Герджиков е потърсил съдействие за изграждане на кръгово кръстовище на пътя Хасково - Димитровград, което ще улесни достъпа до производствените мощности на няколко големи чужди инвеститора в района.
Днешната инвестиция е показателна за отношението на големите фирми към община Димитровград и отношението на общината към частния бизнес и условията, които се предоставят за такива инвестиции, посочи кметът Иво Димов. Той информира, че в същата зона следващата седмица е стартът на проекта на турските предприемачи от "Са-ба" за завод за автомобилни части, а до месец и половина трябва да започне строителството и на текстилна фабрика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg