EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4-милионният пътник на Летище София е от Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4-милионният пътник на Летище София е от Лондон

mail16:50 | 21.12.2015прегледи 817 коментарикоментари 0


Летище "София" посрещна рекордния от началото на годината четиримилионен пътник. Цифрата е рекорд за годините след пускането на "Терминал" 2. Така аеропортът приближава планирания си капацитет - двата пътнически терминала да обслужват 4,6 милиона пътници годишно. Пристигналата от Лондон Жасмина Кристоф получи награди от летище "София" и от Британските авиолинии. 

2 500 000 пътници са преминали тази година през "Терминал" 2, а 1 500 000 през "Терминал" 1. Увеличава се броят на индивидуалните туристи, които ползват редовните пътнически маршрути, а най-предпочитаната дестинация от столичното летище е до Лондон - съобщи изпълнителният директор Христо Щерионов: 

От януари, до края на месец ноември 2015 година, пътниците по редовните линии са се увеличили с 6.6% спрямо същия период на преходната година. Най-предпочитаната дестинация за пътуващите от столичното летище е Лондон. Маршрутът, по който се изпълняват целогодишни полети се обслужва от 4 авиокомпании, а от следващата година, броят им ще се увеличи с още една. 300 000 са пътували от София до британската столица тази година, което бележи ръст от 16% спрямо миналата година.

Партньорството на британските авиолинии с Летище "София" е на повече от 40 години - каза търговският директор на тяхното представителство за Югоизточна Европа Емил Делибашев: 

За нас София е приоритет. Въвеждаме най-новите ни продукти, свързваме София с водещото британско летище "Хийтроу" и от там до повече от 580 дестинации .   

Приятно изненадана от факта да бъде избрана за четиримилионен пътник на аеропорта остана пътуващата постоянно между Лондон и София Жасмина Кристоф: 

Много вълнуващо! Голяма изненада, наистина! Там живея, работя, децата ми ходят на училище там. Там живее цялото ми семейство. Работя в една инвестиционна компания". 

Източник: БНР, снимка: Летище София


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg