EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

35 училищата в Русе гледат „Класна стая на бъдещето“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

35 училищата в Русе гледат „Класна стая на бъдещето“

mail10:10 | 26.10.2011прегледи 616 коментарикоментари 0


35 представители на училищата от градовете Русе, Разград, Свищов, Полски Тръмбеш и др. се запознаха с новата образователна концепция „Класна стая на бъдещето“, създадена от технологичната компания Сирма Медия. В русенското СОУ "Васил Левски" беше организирана демонстрация на възможностите на иновативната класна стая. Сред участниците беше и Адриан Чоройану, мениджър бизнес развитие на технологичната компания Intel за Българи и Румъния, който представи възможностите на Intel Classmate PC – преносимите компютри, оптимизирани за образователни цели, които се използват в класните стаи на бъдещето.
Четири училища от региона, включително СОУ "Васил Левски" и Търговската гимназия "Димитър Хадживасилев", гр. Свищов, са потвърдили интереса си и ще вземат участие в пилотния проект за внедряване на новата технологична концепция. С това общият брой на училищата вече е двадесет. Припомняме, че в рамките на пилотния проект „Класната стая на бъдещето“ ще бъде внедрена в 30 учебни заведения от цяла България. Интересът към квалификационните курсове за работа с новата система, разработени от Сирма Медия, също е много голям и такива обучения ще бъдат проведени във всички училища, чиито представители са се включили в демонстрацията.
Класните стаи на бъдещето представляват мобилни компютърни кабинети от ново поколение, разработени с технологиите на Intel и българската софтуерна компания Сирма Медия. Концепцията вече беше представена в градовете Варна, Стара Загора и Бургас, а предстои и демонстрация в София. Тя може да бъде използвана във всяко българско училище, оптимизирайки работата на преподавателите, спестявайки средства на учебното заведение и създавайки много нови възможности за усвояване на нови знания от учениците.


 


Тагове: PC, училища, Русе
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg