EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

35 договора по трансграничната програма със Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

35 договора по трансграничната програма със Сърбия

mail14:05 | 26.05.2017прегледи 1060 коментарикоментари 0


Сключени са 35 договора за изпълнение на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020 г". Те са на стойност близо 16 млн. евро, което представлява 47 процента от общия бюджет на програмата, възлизащ на над 34 млн. евро, заяви Деница Николова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство и съпредседател на програмата.
Николова каза това при откриването на Четвъртия съвместен комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество, който се проведе в град Ниш, информира Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество" на министерството на регионалното развитие и благоустройството.
До края на годината стартира втора покана за проекти между двете страни върху целия бюджет на програмата, обяви зам.-министър Николова. Тя отбеляза, че преобладават инвестиционните проекти, като основни бенефициенти са общините.
"Интересът за кандидатстване по първата покана бе много голям, като бяха подадени общо 388 проектни предложения", отчете още заместник-министърът.
Деница Николова отбеляза, че до края на годината предстои обявяване на нова покана за кандидатстване с проектни предложения, с което ще се разпредели целият останал бюджет на програмата до края на плановия период. Една от новостите, по които се работи в момента, е възможността за електронно кандидатстване.
Предстои и приключване на Програмата за програмен период 2007-2013 г. "Последните проекти за стария програмен период приключиха успешно в края на миналата година, като към 30 април 2017 г. платените и сертифицирани средства възлизат на близо 27 млн. евро, което представлява 94,1% изпълнение на Програмата", допълни Николова и отбеляза, че са реализирани 154 проекта.
Членовете на СКН бяха информирани за напредъка по изпълнението на Програмата за ТГС Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020 г. и имаха възможността да обсъдят концепцията, ключовите елементи и времевия график на Втората покана за набиране на проектни предложения./МРРБ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg