EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

3.4 млрд.евро приходи на Бундесбанк от гръцки облигации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3.4 млрд.евро приходи на Бундесбанк от гръцки облигации

mail18:05 | 30.04.2018прегледи 2467 коментарикоментари 0


Германската централна банка /Бундесбанк/ е спечелила 3,4 млрд. евро от гръцките държавни облигации, според в. "Билд", чието твърдение цитира гръцкото издание Нюз.ин.

Милиардите, които са били отпуснати на Гърция от началото на икономическата криза, означават не само огромни рискове за Германия, но и печалби от лихви.

А как става това? За да получат нови пари, страните пускат държавни облигации. От 2010 г. насам гръцките държавни облигации не бяха търсени, пише "Билд", цитиран от БТА. 

Но за да помогне на Гърция Европейската централна банка продължи да купува гръцки държавни облигации. Доходността от тях бе разпределена между всички европейски централни банки. Така Бундесбанк стигна до печалби в размер на 3,4 млрд. евро от 2010 г.

Според немското издание това ставало ясно от отговор на федералното правителство на питане на Зелените. Но тези капитали сега биха могли отчасти поне да бъдат използвани за ново голямо облекчаване на гръцкия дълг. Както и 27-те млрд. евро, които ще останат от третата спасителна програма за Гърция, смятат германските Зелени, според "Билд".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg