EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

33 одита на одобрени проекти планира Сметната палата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

33 одита на одобрени проекти планира Сметната палата

mail16:11 | 24.02.2010прегледи 1107 коментарикоментари 0


Общо 33 одита в областта на управлението на европейските фондове предвижда да извърши Сметната палата през тази година. Това каза председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров при представянето на Годишната програма за одитната дейност на Сметната палата през 2010 г., цитиран от агенция Фокус. Повечето от одитите ще обхванат периода от 1 януари 2007 г. и ще засегне следприсъединителните програми.
Целта на Сметната палата е да се покрият всички Оперативни програми в техните най-рискови области. Старали сме се да покрием по-голямо рисково поле. Всички фондове са на нашето внимание, каза Димитров.
По ОП „Транспорт” приоритетна ос на одита ще е развитието на пътната инфраструктура и  ще се извършва в Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). По ОП „Околна среда” проверката ще е по ос питейни и отпадъчни води и ще се състои в МОСВ. По ОП „Околна среда” ще бъдат извършени проверки и в направление подобряване на инфраструктурата и третиране на отпадъците. Този одит също ще е в МОСВ.
В Министерството на финансите ще има два одита – по ОП „Административен капацитет” и по ОП „Техническа помощ”.
Ще се приложи одитна мярка 321 в ДФЗ по програмата за развитие на селските райони. В Агенцията по заетостта ще бъде извършен одит по схемата за предоставяне на безвъзмездна помощ.
Одит ще се прави и в Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) по отношение на предоставянето на безвъзмездна помощ по програма за по-добра училищна среда.
Агенцията за социално подпомагане пък ще бъде проверена по ОП „Развитие на човешките ресурси”. В АПИ ще се извърши одит по ОП „Регионално развитие”, в МРРБ по ОП „Регионално развитие”.
МТИТС ще бъде одитирано във връзка с железопътната инфраструктура по ОП „Транспорт”.
Ще бъдат извършени и одити по конкретни проекти в отделни общини – Берковица, Козлодуй, Белоградчик, Садово, Сопот, Момчилград, и др.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg