EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

33 млн.евро за българо-турски проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

33 млн.евро за българо-турски проекти

mail15:10 | 17.09.2021прегледи 1172 коментарикоментари 0


Съвместната работна група по подготовката на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2021-2027, под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Фарук Каймакчъ – заместник-министър на външните работи на Република Турция и директор по въпросите на Европейския съюз, проведе онлайн заседание, в което взеха участие и представителите на Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия Магали Леноел и Жил Кител.

На заседанието беше обсъден проектът на програмата, както и коментарите по него, постъпили от заинтересованите страни.

В своето изказване заместник-министър Захари Христов заяви: „При подготовката на програмата са взети предвид предложенията на изключително широк кръг заинтересовани страни. Заедно търсихме баланса между определения финансов ресурс и неотложните приоритети с хоризонт 2027 г. Убеден съм, че бъдещата програма гарантира инвестиции с дългосрочни резултати, много от които имат и мултиплициращ ефект“.

Той подчерта, че предвидените мерки обхващат най-важните приоритети на региона – туризъм, миграция, дигитализация, околна среда, подкрепа за малкия и среден бизнес и подготовка на квалифицирани кадри за местната икономика, като през следващия седемгодишен период в пограничния район ще се инвестират над 33 млн. евро.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg