EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

33% срив на инвестициите в недвижими имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

33% срив на инвестициите в недвижими имоти

mail12:07 | 22.07.2020прегледи 373 коментарикоментари 0


Инвестициите в недвижими имоти в света се сриват с 33% през първото полугодие, след като пандемията оказа негативен ефект върху икономиките и намали сделките, съобщава Bloombergtv. В Европа инвестициите в имоти намаляват с 19%.

В Азиатско-тихоокеанския регион има най-голям спад, като обемите там намаляват с 45% спрямо предходния период. Това показват данните на брокерската компания Savills Investment.

В Америка инвестициите в имоти намаляват с 36 на сто с 19% в Близкия изток и Африка.
След като туристическата индустрия беше блокирана с месеци заради въведените ограничителни мерки, хотелите отбелязаха спад на инвестициите с 59% през първата половина на годината.

Инвестициите в търговски площи за търговия на дребно намаляват с 41%. Индустриалните и жилищните имоти се представят по-добре.

До края на 2020 се инвестициите да останат под нивата от пандемията. Според Саймън Хоуп от Savills инвеститорите ще изчакват янота на пазара . Някои сектори може да се представят по-добре, тъй като инвеститорите се съсредоточават върху сигурни активи като логистичните и жилищните имоти, по думите му.

Международният валутен фонд прогнозира, че брутният брутен вътрешен продукт ще се свие с 4,9% през тази година заради развитието на пандемията. Главният икономист на МВФ Гита Гопинат заяви, че кумулативната загуба за световната икономика тази година и следващата в резултат на рецесията се очаква да достигне 12,5 трилиона долара.

Въпреки, че не малък този спад все още не може да се сравнянва с този от последната финансова криза през първата половина на 2008 г., когато инвестициите се свиха с 49% и продължиха да падат до средата на 2009 г., заяви Софи Чик от Savills.

Източник: Money.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg