EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

32 млн.лв. за рехабилитация на яз.„Студена“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

32 млн.лв. за рехабилитация на яз.„Студена“

mail10:03 | 10.11.2016прегледи 2321 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова даде официален старт на проекта за рехабилитация на язовир за питейно водоснабдяване „Студена“, край Перник. 

Рехабилитацията на язовир „Студена“ е по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“, финансиран от Световната банка и държавния бюджет на стойност близо 32 млн.лв. 

Водният обект осигурява питейна вода за население над 100 000 жители в градовете Перник и Батановци, селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Витановци, Мещица, Черна гора, Лесковец, Богданов дол и Ярджиловци, както и промишлено водоснабдяване. Съоръжението се експлоатира вече повече от 60 години, като не са правени ремонти от построяването му.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е Консорциум „Хидроконструкция – Хидепито Солетанж Баши Мелялапозо (ХБМ) – Карпи“ (водещ партньор „Хидроконструкция“ – Румъния и партньори – „Хидепито Солетанж Баши Мелялапозо“ (ХБМ) - Унгария и „Карпи Тех“ – Холандия). С изпълнението на проекта ще се увеличи техническата и експлоатационна годност на язовирната стена и съоръженията, ще се намали до минимум рискът от аварии и ще се повиши сигурността и качеството на водоподаването.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg