EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

300 хил. българи използват смарт тв

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 хил. българи използват смарт тв

mail15:10 | 26.11.2018прегледи 641 коментарикоментари 0


Около 4% от българското население или приблизително 300 000 българи използват в бита си услугите на новото поколение "смарт" телевизори за влизане в Интернет, за забавления или за онлайн пазаруване, показват данни от анализ на Евростат за нагласите на европейците към новите "умни" технологии и тяхното приложение в бита. Средният показател за използването на умни телевизори от европейците е 11%, предава БТА.

Анализът предхожда изключително популярния в Европа и у нас "Черен петък", който стартира утре и в който най-масово се купуват именно телевизори, смартфони, лаптопи и други умни устройства за бита. Очаква се всеки втори наш сънародник да се включи в масовото купуване на намалени стоки, което ще продължи освен в "Черния петък" и през уикенда.

Според данните на Евростат около 1% от притежателите на смарт телевизори у нас са ги използвали за влизане в Интернет, а около 3% - за игри, развлечения или онлайн пазаруване в нета.

Освен това страната ни е една от държавите-членки на ЕС, където телевизорът е най-използваната вещ за дълготрайна употреба - близо 99% от родните домакинствата са били снабдени с телевизор. Повече от половината домакинства у нас са били снабдени с компютър или лаптоп, като 67% от сънародниците ни са имали достъп до Интернет, показва европейската статистика.

По данни на НСИ обаче за достъп до мобилни услуги българите най-масово са използвали смартфони и телефони, като близо 80 на сто от сънародниците ни влизат по този начин в Интернет и ползват различните услуги на нета. Останалите 20 на сто от сънародниците ни са ползвали лаптопи или компютри за достъп до Интернет, а други 4 на сто са ползвали услугите на смарт телевизорите за връзка с мрежата, според Евростат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg