EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

300 производители на изложението Cheese 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 производители на изложението Cheese 2019

mail06:38 | 04.07.2019прегледи 783 коментарикоментари 0


12-то издание за Cheese, най-важното събитие в света, посветено на сурови млечни сирена и занаятчийски млечни продукти, ще се проведе на 20 - 23 септември в италианския град Бра, като ще бъдат посрещнати дребни производители на сирене от цял свят.

 След битките за популяризиране на сирената от сурово мляко и срещу употребата на мляко на прах, тази година Slow Food реши да повдигне летвата: темата за Cheese 2019 е „Натуралното е Възможно и е следващата стъпка от суровото мляко. към натурално сирене”. 

Slow Food вярва, че натуралните сирена - произведени без лабораторно избрани, масово произведени стартови култури, контролирани от шепа мултинационални компании, са по-богати по отношение на биологичното разнообразие и с по-автентичен израз на мястото на произход. Въпреки че връщането към този стил на производство изисква време, търпение и опит, това е възможно. Производителите, които правят сирене по този начин, постигат невероятни резултати по отношение на уникални аромати и аромати, които в индустриално произведените сирена не могат да се съчетаят.

Стартовите продукти са от първостепенно значение: ако един производител на сирене иска да запази биологичното разнообразие на микробните продукти в сиренето си, те могат да направят собствен млечен стартов продукт или суроватъчен стартер чрез присаждане, запазвайки много различни бактерии.

Всяка ферма има своя собствена, дълбоко свързана с местния район основа, която допринася за аромата на сиренето.

Ползите от насърчаване на производството на сирене от млякото на животни, хранени с трева, са много: от една страна има значителни ползи за околната среда от гледна точка на опазването на ландшафта, противопоставянето на хидрогеоложките рискове, поддържайки биологичното разнообразие на флората и фауната, но също така и по отношение на абсорбцията на CO2 в атмосферата.

От друга страна, има ползи за човешкото здраве: Консумирането на планирани, а не млечни натурални сирена, произведени от сурово мляко на пасищно отгледани животни, не само помага на нашия метаболизъм, като обогатява разнообразието на нашите чревни бактерии (микробиома), но също така оптимизира съотношението между Омега-3 Омега-6, като подобрява способността на организма да се защитава от хронично възпаление и атаки от заобикалящата среда.

Cheese 2019 също така ще хвърли светлина върху нитритните и нитратните колбаси и хлебните закваски. Събитието ще бъде домакин на италианския и международен пазар с над 300 изложители.

]Производители и сирена от цял свят ще излязат на сцената на  Вкусови семинари: от производителите на Сардиния (които наскоро започнаха стачка поради ниската цена, на която трябва да продават млякото), до френски рафинеристи, които ще водят тур на исторически френски сирена.

Главни готвачи от Италия и Обединеното кралство ще приготвят своите ястия на вечери в Поленцо.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139