EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

300 евро цената на „Гражданска отговорност”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 евро цената на „Гражданска отговорност”

mail16:30 | 25.09.2009прегледи 357 коментарикоментари 0


„Гражданската отговорност" трябва да скочи до цена от 300 евро, прогнозира за Дарик председателят на Асоциацията на застрахователите у нас Орлин Пенев. Според заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Емил Атанасов обаче близо 600 000 автомобила у нас нямат задължителната застраховка.
Европейско изискване е поне 90% от автомобилите у нас да имат задължителната застраховка „Гражданска отговорност". В действителност обаче те са малко над 80 на сто от колите. „Което означава, че около 580 000 автомобила нямат тази задължителна застраховка", уточни Атанасов.
В момента цената на застраховката при различните компании е между 100-150 евро. „Когато един риск се намали, тогава цената на застраховката спада. При нас рискът постоянно се увеличава. Вие видяхте резултатите от колко автошколи са напускали шофьори и са им дали свидетелства за правоуправление, които те просто само са отишли и са ги получили. Виждате колко пътно-транспортни произшествия стават годишно, виждате какъв е резултатът от тях - колко убити и колко ранени. За мен лично рискът се повишава", каза Пенев.
От своя страна Емил Атанасов изрази опасение, че „в тази конкурентна среда и в стремежа за по-голям пазарен дял, компаниите се стремят да привличат повече клиенти и това става основно с по-ниски премии".
За първото полугодие застрахователните компании отчитат загуба при дейностите, свързани с „Гражданската отговорност".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg