EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

30 юни - краен срок за АЕЦ "Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 юни - краен срок за АЕЦ "Белене"

mail11:05 | 06.03.2018прегледи 3887 коментарикоментари 0


Парламентът даде срок до 30 юни на енергийния министър да внесе предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за АЕЦ „Белене“, в това число и отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно юридическо лице. Депутатите постигнаха пълен консенсус по предложението, за което гласуваха 137 народни представители със „за”. Нямаше против, нямаше и въздържали се.

За разискванията по политиката в областта на ядрената енергетика отпуската си прекъсна министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която обяви, че подава оставка заради сделката за ЧЕЗ и познанството си с Гинка Върбакова. Има инвестиционен интерес и той е много сериозен и реален.

Премиерът Бойко Борисов постави темата на Икономическия форум в Лондон, ще започнат разговори със съседите ни от Балканите, коментира след гласуването в зала Петкова. Проектът може да стане добър, при определени параметри.

Целта ни е проектът да се реализира на пазарен принцип, каза още тя. В отговор на журналистически въпрос дали ще остане на поста, ако оставката й не бъде приета, Петкова каза, че оставката й зависи от премиера Борисов и от коалиционните партньори. „Депозирах оставката си, защото смятам, че така трябва да бъде в тази ситуация”, каза още веднъж тя. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg