EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

30-те най-мръсни ТЕЦ на Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30-те най-мръсни ТЕЦ на Европа

mail09:38 | 27.07.2014прегледи 1742 коментарикоментари 0


Изследване на природозащитната организация Световен фонд за дивата природа показва, че в Германия се намират четири от петте най-замърсяващи топлоелектроцентрали в ЕС, които работят с въглища. Проучването разглеждат 30-те европейски централи с най-големи емисии на въглероден диоксид, предаде Франс прес.
Най-замърсяващата електроцентрала е полската в Белхатув, но следващите четири са германски: това са тецовете на втория по големина германски енергиен концерн РВЕ в Нойрат и Нидераусем в Западна Германия и тези на шведската компания Ватенхал в Йеншвалде и Боксберг, Източна Германия.
"Германия консумира повече въглища за производството си на електроенергия от всяка друга страна в ЕС. На второ и трето място са Полша и Великобритания", се казва в изследването, озаглавено "Мръсните 30 на Европа".
В Германия се намират девет от 30-те теца в Европа, които санай-големи замърсители, и Германия е на първо място в класацията по брой такива централи наравно с Великобритания. Следват Полша с четири теца, Италия и Гърция с по два и Холандия, Естония, Испания и Португалия с по един.Захранваните с въглища ТЕЦ са източник на 70% от емисиите въглероден диоксид на енергийния сектор в света. Те  все още осигуряват около една четвърт от производството на енергия в ЕС. Ако не бъдат положени допълнителни усилия, използването на въглищни тецове в някои от най-населените страни от ЕС като Германия и Великобритания няма да позволи на Европа да намали емисиите си парникови газове с планираната скорост, се казва в изследването.


 


Тагове: ТЕЦ, въглища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg