EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30 млн. лв. за е-обучение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 млн. лв. за е-обучение

mail09:30 | 05.02.2013прегледи 592 коментарикоментари 0


Близо 30 млн. лева са осигурени за електронно и дистанционно обучение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”(ОПРЧР) за 20 университети и колежа. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на представянето на проект „Въвеждане на електронното дистанционно обучение като интегриран елемент на висшето образование, осъществявано от Националната художествена академия”.

С реализацията на този проект ще бъдат модернизирани формите на обучение в Националната художествена академия (НХА) и по този начин завършилите студенти ще се реализират по-успешно на пазара на труда, подчерта в изказването си заместник-министър Русинова. Тя припомни, че чрез ОПРЧР над 93 хил. студенти са получили евростипендии. Уверявам ви, че МТСП ще продължи подкрепата си към учебните заведения, за да се синхронизира предоставяното обучение с нуждите на пазара на труда, завърши изказването си заместник-министър Русинова.
Ректорът на НХА проф. Светослав Кокалов благодари за оказаното съдействие от страна на МТСП и подчерта, че НХА е институция, която е отворена към новите технологии и чрез тях студентите ще могат да се развиват професионално и да бъдат по-конкурентноспособни.
Представеният проект се реализира по ОПРЧР и е на стойност близо 500 хил. лева. Чрез реализацията му ще бъде изграден електронен център за дистанционно обучение и услуги. Ще бъдат обхванати над 900 студенти и 50 преподаватели и научно-помощен персонал от НХА. Предвижда се и създаването на общо 175 електронни курса, модула и учебни помагала. Срокът за изпълнение на проекта е 20 месеца./МТСП
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163