EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

30% ръст на селския туризъм това лято

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30% ръст на селския туризъм това лято

mail09:15 | 29.06.2020прегледи 254 коментарикоментари 0


Селският туризъм ще бъде привлекателен за лятната почивка на много хора. В опит за намиране на по-малко опасни места за летуване заради епидемията от коронавируса очакваното увеличаване на търсенето е с около 30%.

Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села, каза пред БНР, че хората избират обекти в селата, които позволяват настаняване на не по-повече от две-три семейства на едно място.

„По-завишени са изискванията към обектите с басейни. Хората предпочитат места от затворен тип. В последните години към селския туризъм се насочват хора в активна възраст, семейства с малки деца и хора от средния платежоспособен сегмент. Очертава се и селският туризъм да не е в ниската ценова таблица“.Борисов подчерта, че при селския туризъм е налице коректност откъм обявяване на цените за настаняване.

Сред атракциите, които се предлагат, е фотолов, кръжоци по различни занаяти, „фитнес“ в семейната оранжерия.„Селският туризъм не е една нощувка. Това е активна форма на туризъм за хората, които ценят контакта с природата, уединението, вътрешно обогатяване“. 

В сферата на селския туризъм броят на чуждестранни туристи е много малък, най-вече заради липсата на реклама. Прогнозата на Борисов е, че сезонът за селския туризъм ще се удължи до края на септември. 

  


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg