EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+3 японски автомобилопроизводители - измамници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+3 японски автомобилопроизводители - измамници

mail18:01 | 13.08.2018прегледи 1113 коментарикоментари 0


Японските производители на автомобили Mazda, Suzuki и Yamaha са провеждали фалшиви тестове за икономия на горивото и вредните емисии на своите превозни средства (автомобили и мотоциклети), след което са предали непълна информация на властите, съобщи транспортното министерство на Япония, цитирано от CNBC.

Изводите са резултат от извършено вътрешно разследване от страна на Министерството на транспорта, след като по-рано беше разкрито фалшифициране на тестове на други две японски компании - Subaru и Nissan Motor.

Засега представители на Mazda и Suzuki отказват да направят коментар по темата. От Yamaha се извиниха на клиентите си.

„Признаваме, че са налични неправилни действия във връзка с емисионните тестове. Искрено се извиняваме за това!“, заяви представител на Yamaha.

Акциите на Mazda поевтиняха с 1,8%, достигайки своето най-ниско ниво от почти четири седмици, докато тези на Suzuki отчетоха спад в стойността си с 5,2 на сто, което е най-лошото им представяне от ноември 2016 г. Акциите на Yamaha поевтиняха с 4%.

Припомняме, че през юли тази година Nissan също призна, че е направила непълни тестове за вредни емисии и икономия на горивото на 19 превозни средства, пуснати за продажба в Япония. Ключовите доставчици на моторни части Kobe Steel, Mitsubishi Materials и Toray Industries признаха за манипулиране на данните на продуктите от изминалата година.

Министерството на транспорта на Япония обяви още, че ще проучи изготвените доклади и ще предприеме съответните мерки към нарушителите.

Много от японските производители на превозни средства, които вече отчетоха спад в продажбите, са поставени под напрежение заради търговската война и наложените тарифи от администрацията на американския президент Доналд Тръмп върху вноса на автомобили и мотоциклети.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg