EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3% ръст на БВП в САЩ през втората половина на 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3% ръст на БВП в САЩ през втората половина на 2009

mail13:36 | 06.10.2009прегледи 451 коментарикоментари 0


Белият дом съобщи снощи, че не подготвя "никакъв план" за нови мерки за икономическо съживяване.
"Непрекъснато повтаряме, че няма никакъв план за това", заяви говорителят на президента Барак Обама, Робърт Гибс на пресконференция в отговор на въпрос за евентуален нов план за съживяване след неблагоприятните данни за заетостта през септември, които бяха публикувани в петък, предаде Франс прес.
"Ние поставяме ударението върху прилагането" на плана за съживяване на стойност $787 млрд. за  три години, който бе прокаран в средата на февруари от президента Обама, отговори Гибс, отбелязвайки, че предвидените в него мерки "очевидно са смекчили удара", нанесен на американската икономика от кризата.
Обама заяви в средата на септември, че категорично не приема идеята за прокарването на нов план за съживяване с програми, финансирани от бюджета.
Сегашното икономическо съживяване в САЩ вероятно ще се изрази в темпо на растеж от 3 процента през втората половина на година, заяви снощи президентът на Управлението за федерален резерв (УФР) на Ню Йорк Уилям Дъдли, цитиран от Франс прес.
Прогнозите "за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) с близо 3 процента на годишна основа през втората половина на 2009 година са реалистични", заяви Дъдли, който управлява нюйоркското подразделение на централната банка на САЩ. Той говори конференция в университета "Фордман" в Ню Йорк.


Тагове: САЩ, БВП, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047