EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 млн.лв. загуби на БДЖ от кражби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млн.лв. загуби на БДЖ от кражби

mail13:15 | 25.04.2012прегледи 359 коментарикоментари 0


"Товарни превози" губят по 2 млн. лева годишно от източване на горива. Има кражба и в "Пътнически превози", но там е по-малко – около 1 млн. лева. Така че около 3 млн. лева годишно губи БДЖ само от кражби.” Това заяви в студиото на "Денят започва" на БНТ Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ.
Около 200 млн. лева е цената, която БДЖ очаква да получи при продажбата на "Товарни превози", обяви още той. Всеки месец се погасяват по милион и 700 хиляди лева към банките кредитори. Договорен е и заемът от Световната банка, но все още не е ясен размерът му. Владимиров се надява до края на годината БДЖ да не е на загуба, макар че компанията отчита кражби на гориво за милиони. Само при „Пътнически превози” щетите са за един милион лева.
Реформите в БДЖ вървят по план, "Всичко, което сме замислили, досега сме се вписали в сроковете, които сме поставили. Резултатите, които преследваме, също са налице, така че в БДЖ всичко върви по плана за преструктуриране", поясни още Владимиров.
 


Тагове: БДЖ, кражби
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg