EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

3 млн.лв. за жп линиите след с.Бисер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млн.лв. за жп линиите след с.Бисер

mail09:00 | 17.02.2012прегледи 736 коментарикоментари 0


Скъсаната дига на язовира при с. Бисер и наводненията в областта са причинили щети за над 3 млн. лв. по железопътната мрежа от Любимец до Харманли и от Гълъбово до Раднево. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който днес направи проверка на строително-възстановителната работа по железопътната инфраструктура. В тази сума не са калкулирани загубите, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” търпи от пропуснатите ползи, заради спряното движение.
Екипи на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване” са започнали работа по засегнатите участъци. Според министър Московски щетите са толкова сериозни, че ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по цялото направление до турската граница. В участъка Харманли-Любимец водата е отнесла над 900 м. железопътна линия, а при Гълъбово-Раднево около 30 м. от линията е на практика във въздуха. Засегнати са и над 150 м. по трасето Любимец-Свиленград, но пораженията са по-малки и Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще работи сама по отстраняването им.
Министър Ивайло Московски посети и кризисния щаб в с. Бисер и пое ангажимент пред местните жители да бъде направено всичко възможно за възстановяване на транспортната инфраструктура в региона и обеща, още утре, да бъде осигурен интернет и техника за подобряване на пощенските услуги в селото.
Посещението на Ивайло Московски в региона е второто в рамките на седмица и е част от предприетите действия на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подкрепа на населените места, които пострадаха най-тежко от влошената метрологична обстановка. По негово нареждане е създадена организация и пътниците по направлението се трансбордират от влак на автобус, в участъците, в които е спряно движението, а „Български пощи” ЕАД доставят безплатно частните пратки с дарения за бедстващите райони.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg