EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

29 банки инвестираха ТЕЦ "AES Гълъбово"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

29 банки инвестираха ТЕЦ "AES Гълъбово"

mail16:00 | 03.06.2011прегледи 2617 коментарикоментари 0


Финансирането на изграждането на новата електроцентрала край Гълъбово от американската компания AES е осигурено от консорциум от 29 местни и международни банки, основните от които са Европейската банка за възстановяване и развитие, BNP, ING и Credit Agricole CIB, информират от пресцентъра на американската компания.
Централата с нетна мощност от 600 МВ ще изкупува около 30 процента от продукцията на Мини "Марица Изток" и ще осигурява около 9 процента от инсталираната енергийна мощност на страната. Произведената електроенергия ще се продава на Националната електрическа компания (НЕК) по силата на петнадесетгодишен договор за изкупуване. Първоначалната нетна мощност от 420 МВ при започването на търговска експлоатация ще бъде постепенно увеличавана до 500 МВ през лятото на 2011 г. и ще достигне до пълните проектни 600 MВ до края на годината. Като допълнителен ангажимент към българското правителство, AES България финансира и изгради собствено Съоръжение за депониране на отпадъците на стойност 93 млн. евро, което ще отвежда и депонира отпадъчните продукти, генерирани от работата на централата по най-безопасните стандарти на индустрията.
Централата и депото към нея отговарят изцяло на световните екостандарти и най-добри практики и въвеждат в експлоатация едни от най-модерните технологии и оборудване в световен мащаб. Освен че допринася за икономическото оживление и за устойчивото развитие на региона, AES инвестира и в различни социални и екологични инициативи чрез програмата си за корпоративна социална отговорност. По време на изграждането на проекта бяха създадени средно 2 000 работни места на месец и бе оказана подкрепа на местния бизнес чрез договори с 400 български подизпълнители, се посочва още в съобщението на компанията. Новата електроцентралата осигурява около 360 постоянни работни места и още около 2400 допълнителни работни места в секторите на доставчиците.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg