EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

289 изследвания на НСИ през 2015 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

289 изследвания на НСИ през 2015 г.

mail09:00 | 06.03.2015прегледи 718 коментарикоментари 0


289 изследвания ще направят Националният статистически институт (НСИ) и органите на статистиката през 2015 г., според утвърдената от правителството Национална статистическа програма. Резултатите от тях ще осигурят подробна информация за явленията и процесите в демографската и социалната област, макроикономиката, бизнеса, селското стопанство, околната среда, ИКТ и др. В програмата са включени и нови изследвания и дейности като наблюдение на структурата на заплатите; хармонизиране на данните от изследването „Престъпления, обвиняеми и осъдени лица” и данните от Единна информационна система за противодействие на престъпността; статистика на цените на жилищата: индекси на цените на жилищата и индекси на цените на жилищата, обитавани от техните собственици; цени на производител на основен ремонт и подобрения на жилища и жилищни сгради; потребление на енергийни продукти в домакинствата; пътна мрежа ІІІ клас в селските райони; изразходвани средства за опазване на околната среда, получени от субсидии, помощи и дарения; регистър на сградите и жилищата.

Правителството прие и отчета за изпълнението на Националната статистическа програма и за дейността на НСИ през 2014 г. В отчета са описани извършените дейности по производство на статистическа информация в отделните тематични области.

През 2014 г. НСИ успешно е провел 237 статистически изследвания, а органите на статистиката – 46. В отчета е отделено специално внимание на изследванията и дейностите, които са проведени за първи път: изследване на образователната мобилност; данни за престъпността и наказателното правораздаване по съвместно разработения въпросник на Евростат и Службата за борба с наркотиците и престъпността на ООН; данни за трансферни пътници, събирани и обработвани съвместно с Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”; изследване на цената на земеделската земя и рентата съгласно Общата методология на Евростат; допълнителен модул „Материални лишения” към изследването „Статистика на доходите и условията на живот” съгласно Регламент (ЕС) №112/2013; развитие и разширяване на редица информационни системи, позволяващи онлайн подаване на данни и съкращаване на сроковете за производство и разпространение на статистическата информация; разработване на уеббазирани приложения за статистически изследвания в различни статистически области./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987