EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

28% ползват фирмени преносими устройства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

28% ползват фирмени преносими устройства

mail10:06 | 23.04.2020прегледи 10084 коментарикоментари 0


Делът на служителите, оборудвани с фирмени преносими устройства, които позволяват мобилна интернет връзка, нараства в Европейския съюз, по данни на Евростат. Така служителите поддържат контакт с компанията, както и с доставчици и клиенти, докато са в движение. Мобилната връзка с интернет също дава възможност на служителите да проверяват имейли, да имат достъп до документи или да използват софтуерни приложения на компанията, когато не са в офиса. 

През 2019 г. 28% от всички лица, заети в предприятия в ЕС, са били снабдени с фирмен преносим компютър или друго преносимо устройство като смартфон, които позволяват интернет връзка чрез мобилни телефонни мрежи за бизнес цели. 

Сред държавите-членки на ЕС се открояват скандинавските страни и Ирландия; повече от половината от заетите в тези страни са оборудвани с фирмени преносими устройства, които позволяват мобилна интернет връзка. Тази практика е най-разпространена в Швеция с 57% от персонала, следвана от Ирландия (55%), Финландия (54% ) и Дания (52%). Само 11% от заетите в предприятия в България са осигурени с такива фирмени мобилни устройства. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg