EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+267,2 млн. лв. за общински проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+267,2 млн. лв. за общински проекти

mail07:36 | 11.12.2020прегледи 1146 коментарикоментари 0


Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. по бюджетите на редица общини и по бюджетите на Министерския съвет, Университета по библиотекознание и информационни технологии - гр. София, чрез Министерството на образованието и науката, и на Българската телеграфна агенция в общ размер на 267,2 млн. лв.

Одобрените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. са в размер на 2,5 млн. лв. за ремонтни и реставрационни дейности за Бачковския манастир „Успение Богородично“ и Троянския манастир „Успение Богородично“; за ремонтни дейности на манастира „Св. Йоан Кръстител“, с. Жабляно, община Земен, храм „Св. Петка“, гр. Русе; храм „Свети Дух“, с. Бенковски, община Кирково. сградата на Софийската митрополия; сградата на Старата митрополия, гр. Ловеч, за укрепване на храм „Св. Ап. Андрей Първозваний“, гр. София, за продължаване на строителството на храм „Св. Стефан“, гр. София, за продължаване на строителството на храм „Св. Благовещение“, гр. София.

Осигуряват се допълнителни средства в размер от 350 000 лв. за Университета по библиотекознание и информационни технологии - гр. София, за извършване на ремонтни дейности по неговата сграда.

Отпускат се също допълнителни средства в размер от 300 000 лв. на Българската телеграфна агенция за осигуряване на допълнителни технически средства и устройства за събиране, съхраняване, обработване и разпространение на информацията и организиране на мероприятия онлайн.

Предоставят се допълнителни трансфери по бюджетите на общини, в общ размер 264,1 млн. лв., за финансиране изпълнението на редица инфраструктурни проекти в социалната и техническата инфраструктура - реконструкция, рехабилитация и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни мрежи, изграждане на спортни и детски площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места, ремонт на детски градини, читалища и училища.

Допълнителните разходи и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 година.

До 8,1 млн. лв. се осигуряват по бюджета на МРРБ за подобряване на водоснабдителна инфраструктура в общините Севлиево и Габрово

За обезпечаване непрекъснатост на водоснабдяването на населени места в общините Севлиево и Габрово с постановление на Министерския съвет се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2020 г. в размер до 8 100 000 лева. От тях 3 900 000 лева са за община Севлиево за финансиране на участък 3 от първия етап на източния водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“. С до 4 200 000 лева ще се финансира водоснабдяването на група села на територията на община Габрово - Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Здравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец от вътрешната водоснабдителна мрежа на гр. Габрово.

Водните ресурси за задоволяване на нуждите за питейно-битово водоснабдяване в страната са неравномерно разпределени в териториален, сезонен и годишен аспект, поради което редица населени места в общините Севлиево и Габрово са засегнати от сезонни или целогодишни ограничения във водоподаването.

Дебитът на откритите речни водохващания на реките Зелениковец, Росица, Багарещица и Бяла, от които се подават водни количества към населени места от община Севлиево е значително намалял. Същото важи и за дебита на каптажите, които осигуряват питейна вода за голяма част от селата в община Габрово.

 


Тагове: общини, разходи, МС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg