EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

250 млн.евро за справяне с мигрантите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

250 млн.евро за справяне с мигрантите

mail12:10 | 13.11.2023прегледи 406 коментарикоментари 0


ЕК съобщи, че ще предостави над 250 милиона евро на държавите в ЕС за подобрено управление на миграционните потоци. В съобщението се отбелязва, че се наблюдава повишение на потоците мигранти от всички направления.

Комисията ще финансира със 141 милиона евро за подобряване на обмена и обработката на данни между граничните пунктове в България, Хърватия, Гърция, Литва и Унгария за електронно оборудване за наблюдение на граничните пунктове в България, Латвия и Литва, и за разполагане на мобилна техника за наблюдение в България, Литва и Гърция. 

Бяха определени допълнителни действия за финансиране за държавите, които се нуждаят от подкрепа (България, Румъния, Полша, Естония, Испания и Литва), се посочва в съобщението.

Общо 118 милиона евро ще бъдат насочени за работата с непридружени непълнолетни мигранти в Белгия, Кипър, Словакия и Испания, както и приемна грижа за младежи в България, Кипър, Гърция, Италия и Испания. Средствата ще бъдат използвани и за подобряване на условията на приемните центрове по границите в Италия, Латвия, Литва и Полша и за изграждане на нови приемни центрове в Кипър и Италия.

Действията по използването на средствата може да започнат незабавно. Те ще бъдат изпълнявани от агенции в държавите или от партньорски обществени и неправителствени организации и ООН, пояснява комисията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg