EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

250 грама чай за гласоподавателите в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

250 грама чай за гласоподавателите в Турция

mail18:01 | 12.02.2019прегледи 721 коментарикоментари 0


Истанбул, Спец. за БТА, Нахиде Дениз

Турските гласоподаватели ще получат по 200 и 250-грамови пакети с чай като бонус за участие в предстоящите избори за местни органи на властта, които ще се проведат на 31 март т.г. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на предизборна конференция на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Подготвили сме за всички гласоподаватели пакети, съдържащи по 200-250 грама чай. Активистите ни ще ги доставят безплатно на хората, ще им гостуват в домовете на чаша чай, ще беседват и ще ги изслушват. Така гласоподавателите няма да ни забравят, защото и ние не ги забравяме. Пакетите с чай бяха подготвени от нашите женски организации", каза Ердоган.

Чаят, който се счита за национална напитка на турците, смени като предизборен бонус кафето. На предишни избори активистите на ПСР раздаваха безплатно 100-грамови пакетчета с турско кафе, поставени в кутийки.

Традиционна форма в предизборните инициативи на активистите на ПСР са посещенията в домовете. На тези гостувания те не отиват с празни ръце, особено в критичните за вота на ПСР райони.

Над 56 млн. турски гласоподаватели се очаква да гласуват на местните избори.

С участието на Ердоган вече бяха поставени основите на новия културен център на централния площад Таксим в Истанбул. На това място се намираше културно-информационният център Ататюрк, дълги години служил за емблема на Истанбул и превърнал се в символ на секуларистите.

След идването си на власт ПСР предложи проект за обновяване на площад Таксим, включително и на културно-информационния център Ататюрк. Но проектът дълги години бе обект на много силна съпротива, през това време центърът бе изоставен, необитаем и започна да се разруши.

В реч на церемонията по полагането на първата копка на новия проект, Ердоган посочи, че новата сграда на площад Таксим ще бъде готова след 20 месеца.

"Ще построим многофункционална сграда, с великолепна опера на мястото на стария културно-информационен център. Таксим ще се превърне в красив, впечатляващ, действително централен площад на Истанбул. В единия край на Таксим ще се извисява модерната сграда на новия културен център. На другия край на площада ще бъде внушителната нова джамия. Таксим ще бъде само за пешеходци, понеже движението ще бъде под земята", каза Ердоган.

Президентът Ердоган заяви още, че в Истанбул предстоят за реализиране още много интересни проекти. Между тях посочи проектите за обновяване на историческия площад Слутанахмед и на площад Беязът /Баязид/. В този район се намира Истанбулският университет /най-старото висше учебно заведение на Турция/ и емблематичният покрит пазар на Османската империя - Капалъ чаршъ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg