EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

25 проекта за нови инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 проекта за нови инвестиции

mail16:03 | 20.11.2020прегледи 479 коментарикоментари 0


От началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани общо 25 проекта, с планиран обем на инвестициите близо 750 млн. лв. и над 3600 нови работни места, съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов. Той информира и за нова инвестиция в София за 23 млн. лв. на глобален гигант, чието производство достига до целия свят. „Инвестицията е технологична и има социален ефект – заводът поддържа над 570 работници в много добра среда за работа при високи хигиенни условия от гледна точка на епидемията“, заяви министър Борисов.

Инвестицията е на Нестле България, като компанията представи нова роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места. „Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и ефективно. Ще можем да осигурим също и по-безопасна и ергономична работна среда на служителите и възможност те да се обучат да работят с автоматизирани машини. Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте компетентни центъра за производството на KitKat – за иновации и реновации в продукта за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. На ден само се приготвят и опаковат 2 500 000 шоколадови десерта KitKat Chunky или 1736 бройки в минута. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

 

В заключение той добави, че в момента се работи и по други две нови инвестиции, едната от които е за 80 млн. евро в първата фаза на развитие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg