EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

+25 млн. лв. за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+25 млн. лв. за инвестиции

mail08:59 | 18.12.2015прегледи 1639 коментарикоментари 0


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на енергетиката в размер на 25 млн. лв. С тези средства ще бъдат разплатени вече завършени проекти в рамките на Националния план за инвестиции.

Целта на проектите, включени в Националния план за инвестиции, е да осигури устойчив преход към нисковъглеродна икономика, основана на модернизация на генериращите мощности, чисти технологии, реконструкция и модернизация на инфраструктурата, разнообразяване на енергийния микс и на източниците на енергийни доставки.

Срещу правото да получат безплатни квоти за емисии парникови газове операторите, включени в Националния план за инвестиции, са длъжни да изпълнят сериозни инвестиционни проекти или да правят вноски в специално създадена транзитна сметка, която е обособена част от бюджета на Министерството на енергетиката. Право да кандидатстват за получаване на средства от тази сметка имат операторите от националната енергийна инфраструктура, завършили и отчели инвестиционни проекти, включени в НПИ.

От началото на 2015 г. до 10 декември в сметката са набрани 59,173 млн. лв. Такива обаче не са предвидени в бюджета на Министерството на енергетиката за 2015 г., което налага днешната промяна.

В Министерството на енергетиката са представени общо 13 инвестиционни проекта, разходите по които подлежат на възстановяване, на обща стойност 59,626 млн. лв. С отпуснатите от МС допълнителни средства ще бъдат частично разплатени инвестиционните проекти по Националния план за инвестиции.

В друго свое решение, Правителството одобри допълнителни трансфери към общини в размер на 79 320 лв.

Средствата са предвидени в централния бюджет по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище” и са предназначени за изграждане на безжични мрежи в училищата.

/МС


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg