EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

249 мерки за улесняване на бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

249 мерки за улесняване на бизнеса

mail17:15 | 03.10.2012прегледи 712 коментарикоментари 0


Правителството прие план за намаляване на регулаторната тежест за бизнеса. В него са включени 249 мерки със срок за изпълнение до 30 ноември 2012 г. В основната си част мерките са инициирани по предложение на представители на неправителствени, браншови и работодателски организации, публикации и коментари в медиите. 

Планът е изготвен в съответствие с насоките за провеждане на инициативата за намаляване на административната и регулаторна тежест за бизнеса, одобрени от Съвета за административна реформа през февруари т. г. Целта на инициативата е премахване, опростяване и намаляване на административните пречки пред бизнеса, произтичащи от близо 750 регулаторни режима. 

В периода март-юни бяха проведени прегледи на регулаторните режими във всички министерства и бяха изготвени предложения за премахване на режими, които затрудняват малкия и средния бизнес, за намаляване на регулаторните разходи и степента на държавна намеса, намаляване на административната тежест, облекчаване на процедурите, намаляване на документите и на сроковете за предоставяне на услуги. 

В плана се предвижда намаляване на необходимите документи за ползване на 84 административни услуги; намаляване на сроковете за предоставяне на 54 услуги; отпадане на 42 услуги; обмен на информация по служебен път за 30 услуги, създаване на електронни регистри за 17 услуги. 

Най-голям брой мерки са предложени в сферата на здравеопазването (45), на земеделието и храните (43) и на икономиката, енергетиката и туризма (26).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg