EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

24 от 28 авиодиспечери болни в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

24 от 28 авиодиспечери болни в Испания

mail14:41 | 19.07.2010прегледи 451 коментарикоментари 0


Големи закъснения имаше вчера във въздушния трафик на летищата в района на Барселона заради отсъствието на близо половината авиодиспечери, повечето от които бяха в отпуск по болест. Това съобщи службата за управление на въздушния транспорт Испански летища и въздухоплаване (AENA), цитирана от Франс прес.
Службата подозира синдикална акция. Тя съобщи в комюнике, че отсъствието на 28 авиодиспечери в Барселона или 46 процента от дежурните въздушни контрольори е довело до закъснения на полетите в средиземноморския регион. Големи закъснения е имало на летищата в Каталония, Балеарските острови и района на Веленсия.
От 28 отсъстващи, 24 са отсъствали по болест, отбеляза въздухоплавателната служба, предупреждавайки, че ще поиска проверка от социалната инспекция.
В отговор Синдикалният съюз на авиодиспечерите излезе с комюнике, в което отрича да има синдикално нареждане за излизане в болнични на служители, за да се окаже натиск върху преговорите за колективен трудов договор.   
През февруари испанското правителство сложи край на "непонятните привилегии" на авиодиспечерите по отношение на заплатите, пенсиите и организацията на труда, както и на монопола на тези държавни служители върху въздушния контрол в цялата страна.
В началото на юли въздухоплавателната служба и синдикатът на авиодиспечерите възобновиха преговорите за колективен трудов договор. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg