EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

22 хил. имена на джихадисти, получени в SkyNews

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

22 хил. имена на джихадисти, получени в SkyNews

mail10:45 | 10.03.2016прегледи 829 коментарикоментари 0


Британската телевизия "Скай нюз" е получила имената на 22 000 членове на "Ислямска държава" от бивш боец в групировката, предаде Франс прес.
Разочарован член на "Ислямска държава" откраднал флашка с информацията от вътрешната полиция на джихадистката организация. Документите съдържат имена, адреси, телефони, кръвната група, информация за роднините им и други данни за присъединилите се към терористичната групировка от 55 страни. "Скай нюз" е уведомила властите за получената информация.
"Това изтичане на информация се смята за сериозно поражение на "Ислямска държава", което дава важни разузнавателни данни за тяхното военно положение в Ирак и Сирия", пише в. "Таймс", цитиран от ТАСС. Според изданието експертите на британското разузнаване МИ-6 и контраразузнаването МИ-5 вече са започнали анализ на информацията.
В документите има някои имена на вече идентифицирани джихадисти. Данните показват, че над 70 на сто от присъединилите се са от арабските страни, а от европейските страни са най-многобройни гражданите на Франция, Великобритания и Германия.
Документите са предадени на "Скай нюз" от бивш боец на "Свободната сирийска армия", присъединил се към "Ислямска държава" и който се представя като "Абу Хамед". Той ги е предал на журналист в Турция, като обяснил, че е напуснал "Ислямска държава" след като групировката загубила ислямските принципи, в които той вярва. "Абу Хамед" е добавил, че джихадистката организация е напуснала крепостта си в Сирия, град Ракка, и се е преместила в пустинята.
"Като във всяка голяма организация ще има борби за власт и може в бъдеще да видим разпадането на "Ислямска държава" на различни фракции", заяви Оливие Гита, главен директор на консултантската организация "Глобалстрат". /АГ/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189