EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

22 хил. българи емигрират годишно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

22 хил. българи емигрират годишно

mail08:35 | 18.09.2013прегледи 1212 коментарикоментари 1


България е на първо място по демографски срив от всичките 230 държави в света. Това обяви професор Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Всяка година от страната ни емигрират около 22 хиляди души и това са главно умни и способни млади хора.

Според проф. Иванов причините за намаляването на българите са корупцията, ненаказаната престъпност, непрозрачността на държавното управление, обслужването на олигархични кръгове. Един от най-важните фактори, довели България до сегашното състояние, е регионализмът. Регионалното неравенство между столицата и другите населени места прогонват населението от местоживеенето му и тго карат да се пресели в София или да емигрира извън България. За последната година, преселилите се в София българи са около 20 000. Създаденият „Граждански алианс за регионална справедливост“считат, че основните цели за справянето с регионалната несправедливост са преодоляване на демографската катастрофа, икономическата криза, проблемите в здравеопазването, социалните дейности и пенсионното осигуряване, упадъкът в образованието, културата и моралът. Пътят по който може да се осигури регионална справедливост е децентрализация на и създаване на второ ниво на самоуправление на базата на 6-те планови региона, делегиране на регионите на достатъчно широка правомощия за сметка на централната власт, а разпределението на инвестициите от бюджета и европейските средства по регионите да се прави по справедлива, от социална гледна точка, схема ./БНР
 


 
Коментари
 
Krisi - 19-09-2013 г. 04:41:08

Това е една от поредните едни и същи констатации,подплатени с пълна липса на решение на проблема.Главните виновници са политиците,които избираме вече 20 години и са все едни и същи безхаберници за България и българите.Същата роля има и безнадеждната ни правораздавателна система и естествено свързаните с нея действащи лица,с които няма как да се променят нещата просто докато не се махнат от тая система. И в този дух,на нашите политици и съдии,които управляват страната,да са им честити малцинствата в България и проблемните чужденци от всякакъв произход,защото българите в скоро време няма да ги има в България.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg