EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2030 г.: Без работа за нискоквалифицирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2030 г.: Без работа за нискоквалифицирани

mail15:07 | 19.04.2016прегледи 919 коментарикоментари 0


Варна, Мила Едрева, БТА
През 2030 година няма да има нито едно работно място за неквалифицирани служители, а само 6 на сто от местата ще се подходящи за хора с основно образование. Това каза във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който участва в дискусия "Неравенство и образование - глобални тенденции и перспективи". Форумът се проведе във Варненския свободен университет /ВСУ/ и бе част от честванията по случай 25-та годишнина от основаването на учебното заведение. Празникът събра представители на дипломатическия корпус в страната, на държавната и местната власт, юристи, общественици. Юбилея уважиха партньори на университета от Франция, Испания, Германия, Китай, Полша. В дискусията се включи и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Върху темата за бъдещето на труда работят все повече от големите държави, посочи Калфин. По думите му най-развитите вече разработват и стратегии, за да реагират на промените. Калфин уточни, че в момента ЕС провежда изследване за ефекта на неравенството в обществото, което също е свързано до голяма степен с пазара на труда.
В рамките на тържествата днес в университета бе даден старт на платформата "Smart Future", която дава възможност за въвеждане на нови технологии в образователния процес. По-късно ще бъде открита тематична изложба, посветена на юбилея, а празникът ще завърши с концерт, подарък за всички варненци и гости на града.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150