EUR 1.9558
USD 1.7937
CHF 1.8467
GBP 2.1837
CNY 2.5140
you tube
mobile version

2024 : АМ "Хемус" изцяло готова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2024 : АМ "Хемус" изцяло готова

mail06:55 | 24.04.2018прегледи 2408 коментарикоментари 0


Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г., а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. Това е казал министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец, съобщава пресцентърът на партията.
През 2023 г. ще бъдат готови автомагистралите "Струма" и Русе - Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ "Струма" от Сандански до Кресна, е каза още министър Нанков.
В процес на изграждане са лот 3.1. на АМ "Струма" и 9,3 км от "Хемус" от Ябланица до Боаза, чието строителството започна на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият участък от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци". Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен - Ловеч, като се очаква през тази година да започнат търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. "Дерманци", от п.в. "Дерманци" до п.в. "Каленик" и от п.в. "Каленик" до пресичането с Плевен - Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен - Ловеч до Русе - Велико Търново, разделен на три подучастъка, е посочил Нанков.
Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин - Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, е допълнил министърът.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg