EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

2018: Проектиране на АМ "Русе-В.Търново"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2018: Проектиране на АМ "Русе-В.Търново"

mail07:15 | 29.10.2017прегледи 11143 коментарикоментари 0


Бъдещата магистрала Русе – Велико Търново е водещ стратегически инфраструктурен проект, потвърди регионалният министър Николай Нанков, като  посочи, че проектирането на магистралата от Русе може да започне още през следващата година.

Трите варианта на трасето предвиждат то да преминава западно от Старата столица, на разстояние между 5 и 7 километра.

Преди броени дни от МРРБ обявиха, че вече започва изработването на парцеларни планове за участъка от дунавския град до Бяла. Изготвена е и оценката за въздействие върху околната среда. В общините от двете области стартират обществени обсъждания на документа, а дискусиите ще продължат до декември. Организатор е Агенция „Пътна инфраструктура“.

Освен аутобана Русе – Велико Търново, съединяването на АМ „Хемус“ също бе оценено като стратегически за страната инфраструктурен проект с приоритетно значение. При последното си посещение в Старата столица регионалният министър Николай Нанков подчерта, че те ще се пресекат именно край Велико Търново.

Три са вариантите за трасе на новия аутобан, които ще бъдат дискутирани. На територията на общината магистралата ще премине през землищата на Старата столица, Дебелец и селата Беляковец, Никюп, Ресен, Водолей, Хотница, Самоводене, Момин сбор, Леденик, Пушево, Шемшево. С пътни възли ще бъдат осигурени връзките с АМ „Хемус”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101