EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

2017:Съдбата на еврото неясна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2017:Съдбата на еврото неясна

mail15:40 | 02.12.2016прегледи 1500 коментарикоментари 0


По всичко личи, че 2017 г. ще бъде съдбоносна за еврото: гражданите на Франция, Италия и Нидерландия ще се произнесат за неговото бъдеще и досегашните защитници на единната европейска валута този път изглеждат безсилни, коментира германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от агенция Фокус.
Европа е изправена пред разрушителни събития, на които бъдещите историци вероятно ще поставят началото с победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Първото блокче от доминото ще падне още тази неделя, 4 декември, когато италианците гласуват на ключов референдум за бъдещето на средиземноморската държава. Зад истинския въпрос за конституционна реформа стои този за това дали страната иска да продължи с курса на еврото. Така че в неделя италианците ще играят евро-рулетка.
Финансовите пазари са в смут. Малко преди референдума проучванията показват, че страната никога не е била по-близо до Италекзит, колкото сега (19,3% подкрепящи). Резултатите са стряскащи, но не и безпрецедентни: и в други страни се заговори все по-ясно за излизане от еврозоната. За Франция сценарият за излизане се подкрепя от почти пет на сто от гражданите. Нидерландското напускане на валутния съюз също не изглежда невъзможно вече.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg