EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2013: 42 наказателни процедури срещу България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2013: 42 наказателни процедури срещу България

mail14:40 | 01.10.2014прегледи 698 коментарикоментари 0


zoom_sssПрез миналата година България е била обект на 42 наказателни процедури, показва публикуваният днес доклад на Европейската комисия за прилагането на европейското законодателство. Според него 11 от процедурите срещу страната ни са били свързани с късно въвеждане на европейските норми в националното законодателство, останалите 31 – с неправилно или лошо прилагане.

Данните за България подреждат страната ни по средата на общоевропейската класация, в която с най-лоши показатели са Италия, Испания и Гърция, а с най-малко нарушения на европейското законодателство – Латвия, Малта и Естония.

Най-много от процедурите за нарушения на общностното право в страните-членки са били свързани с околната среда, данъчната политика, транспорта, вътрешния пазар и услугите. От Европейската комисия отбелязват, че общият брой на случаите през 2013-а е намалял значително спрямо предходни години, и отдават това на практиката си да влизат в диалог с отделните държави на ранен етап от установяване на нарушенията, и да търсят споразумение за отстраняването им./БНР, графика: ЕК
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg