EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

200 проекта по програма на Филип Морис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 проекта по програма на Филип Морис

mail16:02 | 21.09.2016прегледи 855 коментарикоментари 0


Повече от 200 проектни предложения от 42 страни са получени в първия кръг от новата глобална програма на Филип Морис Интернешънъл за финансиране на проекти за борба с контрабандата и свързаните с нея престъпления.

ФМИ (NYSE/Euronext Paris: PM) приветства широкия интерес към програмата “PMI Impact”. От компанията обявиха, че желанието за участие в новата програма на компанията за предоставяне на финансиране на проекти, насочени към борба с контрабандата и свързаните с нея престъпления, надвишава предварителните очаквания. ФМИ е предвидила бюджет от 100 милиона щатски долари, които ще бъдат разпределени в три кръга на финансиране. В първия кръг са били подадени над 200 заявления за изразяване на интерес.

„Изключително сме щастливи, че PMI IMPACT се прие добре и че широк спектър от организации, отчитат необходимостта от съвместни усилия за премахване на незаконната търговия в нейните различни форми. Под ръководството на Експертния съвет към програмата PMI IMPACT, ще бъде осигурено финансиране на най-добрите предложения с цел прилагане на иновативни и трайни решения“, заяви Алвизе Джустиниани, Вицепрезидент с ресор Стратегии и превенция на незаконната търговия във ФМИ.

Експертният съвет, който има централна роля в PMI Impact, е съставен от външни независими експерти с безупречна репутация в областта на правото, борбата с корупцията и правоприлагането. Експертите ще извършат оценка на проектните предложения и ще изберат, тези които са подходящи за финансиране.

Общо 170 организации, сред които държавни институции, университети и изследователски центрове, НПО и частни юридически лица, са подали над 200 проектни предложения в три приоритетни области, целящи противодействие на контрабандата и свързаните престъпления: (1) научни и пазарни изследвания, (2) образователни инициативи и информационни кампании,  и (3) оперативни действия и техническо обезпечаване. Предложения са постъпили от 42 държави, включително и от България.

В първия кръг PMI IMPACT отправи покана за подаване на проекти с въздействие върху незаконната търговия и свързаните с нея престъпления за Европейския съюз, като организации от целия свят бяха поканени да кандидатстват с проекти, които могат да докажат въздействие в ЕС

След извършване на административно проучване на кандидатите и оценка на качеството на проектите от Експертния съвет, тези, които бъдат одобрени за този кръг, ще получат покана да представят подробни проектни предложения. Окончателният подбор ще приключи през второто тримесечие на 2017 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg