EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 нови електробуса в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 нови електробуса в София

mail07:15 | 13.12.2018прегледи 816 коментарикоментари 0


От днес София разполага с 20 нови напълно електрически автобуса Yutong E12. Новите автобуси на Столичен автотранспорт са с дължина 12 м и са специално предназначени за градовете с натоварен трафик, които искат да намерят ефективно решение за обществения транспорт и да подобрят значително качеството на въздуха. Моделът на електробусите беше представен на Световното автобусно изложение в Кортрейк, Белгия през 2017 и получи Награда за екологичност. Той се отличава с изключително ниски нива на шум, 100% липса на вредни емисии и впечатляващ пробег с едно зареждане на батерията.
Моделът използва уникалната интелигентна технологична платформа за електрическо задвижване, позволяваща управление на движението, CAN управление на целия автобус и дистанционна технология. Тя удължава продължителността на пробега, удължава живота на батерията и с лекота постига по-ниска консумация на енергия и нулеви емисии. При реална експлоатация на електробуса в София, при амплитуда на температурата от (-20) до (+25), Е12 отчита среден разход 99 Kwh за 100 км или това е разход от 16 лв. за 100 км пробег. За същия пробег един конвенционален автобус има разход от около 80 лв.
Практиката показва, че при нормални метеорологични условия потенциалът на електробуса е за пробег от над 300 км с едно зареждане. Функционалното време за пълно зареждане на батериите от 0 до 100% е 4 часа, което осигурява голяма гъвкавост и удобство за ползвателите, както и ефективност на автобуса.
Капацитетътна 12-те L-Ion батерии е 324 Kwh. Максималната мощност на двигателя е 350 Kw, въртящ момент 1200 Nm, а охлаждането е водно.
Двадесетте доставени електробуса са нископодови, с 34 седящи и 36 правостоящи места, оборудвани с електрическа рампа за хора в неравностойно положение, бутони за спирки по желание, електрически люкове на покрива, тонирани стъкла с отваряеми сегменти, двойни пневматични врати, ръкохватки за правостоящи пътници и седалки с подлакътник от ново поколение New City и др.
Електробусът Е12 ще редуцира разходите за километър пробег с до 4 пъти благодарение на ниските разходи на гориво, както и три пъти по-евтината пъддръжка на автобуса в сравнение с тази на конвенционален автобус. При електробусите не се налаг охладителни течности, нито подмяна на акумулатори, съединители, маслени или горивни филтри.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg