EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

20 изложители на биопродукти в „Деня на агроекологията”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 изложители на биопродукти в „Деня на агроекологията”

mail13:40 | 13.10.2011прегледи 496 коментарикоментари 0


В Пловдив започна  „Ден на агроекологията” като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите „БиоМания 2011”. Събитието включва изложба - базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти от различни региони на страната. Сред изложителите има биопроизводители на орехи и лешници от град Кърджали, на сусам, тахан и вино от района на Източните Родопи и Ивайловград. Ще бъдат дегустирани и специалитети от овче мляко от района на Момчиловци, биволски продукти (сирене, пъстърма и суджуци) от Русенски Лом, сокове и вино от арония от Русе, както и свежи и консервирани зеленчуци от градовете Пловдив и Пазарджик.
„Денят на агроекологията” се провежда в Пловдивския аграрен университет със съдействието на Фондация „Биоселена” и Българското дружество за защита на птиците БДЗП – Пловдив.
Кампанията под логото „БиоМания 2011” има за цел да популяризира биологичното земеделие в България и „био-то” като начин на живот. Организатор на инициативата, която стартира на 8 октомври в гр. Сливен, е Министерство на земеделието и храните.
Кулминацията на събитията, част от кампанията, предстои тази събота – 15 октомври, когато паралелно в три града ще бъдат проведени празници на открито и изложения на биопродукти. Събитията ще се случат в градовете София, Бургас и Чипровци.
В София празникът на открито е в столичния парк „Заимов”, където ще бъде показано богато разнообразие на български биопродукти, съчетано с дегустации, игри, атракции и различни забавления. „БиоМания 2011” ще приключи с още няколко събития, които ще бъдат проведени до края на месеца и в други градове на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097