EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2% ръст в продажбата на кубински пури

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2% ръст в продажбата на кубински пури

mail11:32 | 22.02.2011прегледи 1065 коментарикоментари 0


Продажбите на кубински пури са нараснали с 2 процента през 2010 година, след като пушачите в Китай в Близкия изток са неутрализирали въздействието на законите против тютюнопушенето, въведени по света, предаде Ройтерс.
Заради икономическата криза предходните две години бе отчетен спад на продажбите на кубински пури, отбелязва Асошиейтед прес.
Представители на сектора на производителите на кубински пури посочват, че Китай е изпреварил Германия и е станал третият най-голям пазар в света след Испания и Франция за компанията Абанос (Habanos), която е световният дистрибутор на кубински пури, като продажбите й за миналата година са достигнали 368 милиона долара.
Приходите от продажби на пури са важен източник на валута за Куба, която е в затруднено финансово положение.
Като реакция на законите срещу тютюнопушенето, които ограничават местата за пушене, Абанос предлага видове по-малки пури, които отнемат по-малко време за пушене, съобщи маркетинговият директор на Абанос Ана Лопес на пресконференция при откриването на годишния фестивал на пурата на компанията.
Миналата година Абанос се опита да преодолее двугодишния спад на продажбите като предложи пура за жени - Жулиета, посочвайки, че жените са неразработен пазар.
Хаванският фестивал на пурата, на който тази година има 1200 поканени от 70 страни, бе открит вчера под знака на престижната марка Монтекристо. Тя представя изключителната пура Гран резерва, навършваща пет години, отбелязва АФП.
За изработването на тази Гран резерва от марката Монтекристо, създадена през 1935 година на името на героя от романа на Александър Дюма, "ние избрахме най-добрите листа от тютюна Вуелта Абахо - Меката на кубинския тютюн - от реколта 2005-а", обясниха организаторите на фестивала.
По традиция Фестивалът на кубинските пури в Хавана приключва с търгове, а постъпленията от тях отиват направо в здравната каса на Куба, отбелязва АФП.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg