EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 млрд.лв. повече приходи заложени умишлено?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млрд.лв. повече приходи заложени умишлено?

mail10:50 | 08.07.2014прегледи 818 коментарикоментари 0


Управляващите умишлено планираха ръст на приходите, който беше ясно, че никога няма да изпълнят. Дори и тръгнат малко по-добре приходите до края на годината, минималната дупка в бюджета ще бъде 1 милиард от това, че няма да бъдат изпълнени приходите, а разходите ще бъдат факт. Това каза Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия. „Управляващите, когато се приемаше бюджета за 2014 година заложиха 2 милиарда повече приходи, отколкото е отчетът за 2013 година. И 2 милиарда повече разходи срещу тези 2 милиарда повече приходи. Отчетът към 31 май показва, че приходите са минус с 30 милиона, от които само данъчните са плюс с 246, до 2 милиарда правете сметка къде са, но разходите – те са направени плюс 900 милиона към 31 май“, допълни Менда Стоянова.
„Щом има дупка в бюджета, това означава, че няма пари да се извършат разходите, които са планирани в него. Тези разходи са за здраве, за пенсии, за социални разходи , плюс всички останали разходи на държавата“, поясни Менда Стоянова.
Трябва да добавим и дупката към НЗОК, която трябва да бъде запушена, и то веднага. Не може да се чака. Към тези пари, които не достигат по бюджета на НЗОК забравяме да прибавим неразплатените от самите болници, които никой не знае колко са или поне нямаме публична информация за това. Ако прибавим към това проблемите с евросредставата, защото там има два сериозни проблема. Има сертифицирани разходи, които не се плащат от Брюксел, и които са за сметка на нашия бюджет. Министерство на финансите е спряло авансовите плащания по сключени договори. Общините са разкопали градовете си по ОП „Околна среда“ и нямат пари да продължат нататък, за да може да довършат проектите“, категорична беше Менда Стоянова

 

 

 


Тагове: приходи, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg