EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 млрд. куб. м. газ годишно за Австрия от „Южен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млрд. куб. м. газ годишно за Австрия от „Южен поток”

mail09:43 | 26.04.2010прегледи 702 коментарикоментари 1


Австрия ще получава от газопровода „Южен поток” по 2 млрд. куб. м. газ годишно. Това е съобщила премиерът на Русия Владимир Путин на съвместна пресконференция с канцлера на Австрия Вернер Файман, съобщава електронното издание К2Капитал.
„Значителна част от този ресурс Австрия получава от Русия и обемът ще се увеличи до 2 млрд. куб. м. Това ще са едни стабилни и надеждни доставки, които ще изиграят добра роля за повишаване на енергийната безопасност в Европа,” коментира Путин.
Преди два дни ( на 24 април) Русия и Австрия подписаха междуправителствено споразумение за сътрудничество и експлоатация на газопровода „Южен поток” на територията на Австрия.
Документът е подписан от руския министър на енергетиката Сергей Шматко и австрийския министър на икономиката Райнхолд Митерленер в присъствието на премиера на Русия Владимир Путин и канцлера на Австрия Вернер Файман след днешните им преговори, информира РИА Новости.
Базово споразумение за сътрудничество подписаха и руската компания Газпром и австрийската OMV.



 
Коментари
 
rumen - 26-04-2010 г. 10:41:52

Приятели, - Много малко хора, дори политици с претенции, разбраха, че с идването си на власт Обама подписа с Русия споразумение за "Ново разпределение на света и ресурсите"... Това споразумение предполага, "Обединение на Християнското северно полукълбо, срещу останалия свят...", като...: - Първа и най-важна стъпка е подписването на Договора в Прага за ограничаване и ненасочване на Ядрени оръжия между САЩ(НАТО) и Русия... и възстановяване Властта на Русия над държавите от бившето ОНД. Връщането на Украйна, явно е било предварително условие.....!!! - Втора стъпка ще е обмен на ПРО-информация и последващо създаване на "Обща ПРО за северното полукълбо" и вероятно специални гаранции за Япония... - Трета ще е – Свободен достъп на Русия до западните пазари (Северен и Южен поток АЕЦ...) и "Създаване на обща валута”, в рамките на Г-20, която ще бъде наложена като нови «Световни пари»...!!! Ще повтарям докато чуят и глухите, а след това ще продължа, докато чуят и русофоби

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg