EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 млн.лв. социални инвестиции в община Гълъбово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млн.лв. социални инвестиции в община Гълъбово

mail12:11 | 18.03.2016прегледи 950 коментарикоментари 0


2 000 000 лв. за социални инвестиции са планирани по новото 4-годишно споразумение между Община Гълъбово и КонтурГлобал Марица Изток 3. Същевременно беше продължено до края на 2019 година и действието на първоначалното споразумение, по което бяха реализирани повече от десет съвместни проекта.

Споразумението предвижда  подобряване стандарта на живот на местната общност, като централата  се ангажира да изпълнява своята Програма за корпоративна социална отговорност с грижа за околната среда, с внимание към населението, като същевременно подкрепя инициативи с културна, екологична и социална насоченост.

От своя страна Община Гълъбово ще подкрепя и насърчава висококачествената експлоатация на ТЕЦ. От общината отбелязват, че инвестиционната програма на Централата е довела до подобрение на екологичната обстановка и повишила заетостта и ангажираността на местните компании, както и е подобрила благосъстоянието на населението в региона.

При изпълнението на проектите, както и досега  централата при възможност ще използва местна работна сила, като насърчава и въвлича местното предприемачество. Финансираните проекти ще са с цел укрепване на физическото състояние на младежта, подкрепа на културата и здравеопазването, както и подкрепа на социално слабите и хората в неравностойно положение. Те също ще спомогнат за подобряване на условията и по-добро оборудване и поддържане на обществени места като училища, болници, детски градини, социални центрове. Споразумението покрива цялата територия на Община Гълъбово, включително селата на територията на Общината.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150