EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 млн. лв. за нов водопровод в Горубляне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млн. лв. за нов водопровод в Горубляне

mail10:36 | 11.01.2010прегледи 1013 коментарикоментари 0


Започва изграждането на канализация и подмяната на водопроводите по улиците в кв. "Горубляне", съобщи заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина, съобщи пресцентърът на общината. Строителните работи ще приключат през пролетта.
През 2009 г. започна строителство на канализация и подмяна на съществуващи водопроводи с дължина 1600 м на част от улиците в квартала. Изграждането на обекта е финансирано с 2 200 000 лв. от държавното предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Строителството на обекта ще завърши през май 2010 г.     
В края на декември Управителния съвет на ПУДООС гласува финансиране на изграждането на канализация с подмяна на съществуващи водопроводи с дължина 500 м по две от улиците в квартала на стойност 1 150 000 лв. Изграждането на обекта ще завърши през април 2010 г.
През миналата година са изградени първият и вторият етап на главния канализационен колектор "4", с дължина 800 м, и помпена станция за отпадни води на стойност 1 900 000 лв. Средствата са осигурени от "Софийска вода" и са предвидени в бизнесплана й.
През този месец "Софийска вода" АД ще продължи изграждането на канализация и подмяната на съществуващи водопроводи от ул. "Искър" до бул. "Самоковско шосе", като те ще приключат през май.
До август ще се изготвят работните проекти за главния канализационен колектор "4" в участъка от ул. "Петър Дипларов" до Околовръстния път. За строителството на този обект Столичната община ще кандидатства за финансиране по оперативната програма "Околна среда".
Савина е информирала инициативните комитети на кв. "Горубляне" за започващото строителство. На срещата им е било обсъдено изграждането на канализацията в квартала. С изграждането на канализацията и подмяната на съществуващите водопроводи до края на 2010 г. според Ирина Савина ще се изпълнят поетите от нея ангажименти пред представителите на инициативните комитети на кв. "Горубляне".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg