EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

2 млн. лв. за велоалеи в „Младост" 1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млн. лв. за велоалеи в „Младост" 1

mail16:15 | 27.05.2010прегледи 1020 коментарикоментари 0


Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне 2 млн. лв. за изграждането на велоалеи в софийския квартал „Младост" 1, съобщи в. Пари. Тяхната обща дължина е близо 5 км и трябва да свързват различните части на квартала с метростанцията. Проектът предвижда освен тях да бъдат изградени и паркинги за колелетата, както и рехабилитация на тротоарите по трасетата. Общинският съвет трябва да гласува днес предложението за финансиране.


Проектът

Идеята и планът за строителството на велоалеите е готов още миналата година. Проектът предвижда те да бъдат направени като самостоятелни трасета, а не да са част от тротоара. Подобна велоалея вече е построена на бул. „Цар Борис III". Трасето трябва да достига до големите зелени площи в квартала и бул. „Цариградско шосе". Целта на тяхното строителство е намаляване на трафика.

 

Средства от фонда

Специализираният общински приватизационен фонд предвижда инвестиции и в още няколко проекта. Със средства от него трябва да се ремонтират две административни сгради в Столичната община. За възстановяване на зданията на ул. „Париж" 1 и в район „Средец" се предвиждат 2.3 млн. лв. Пари от него ще финансират и изграждането на части от информационната система на общината. Тя включва системата за обслужване на граждани и фирми, финансово-счетоводната, за местните данъци и такси, както и за обществените поръчки и договорите.
В началото на април тази година стана ясно, че в Програмата за управление на Столична община е заложено до 2011 г. да бъдат изградени шест велосипедни лъча в София, които да свързват кварталите с центъра на града.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1169