EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

19 часа днес: Присъдата на 91 EU банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

19 часа днес: Присъдата на 91 EU банки

mail12:20 | 15.07.2011прегледи 616 коментарикоментари 0


Европейските власти днес трябва да обявят резултатите от тестовете за устойчивост, на които бяха подложени 91 банки, в момент, когато финансовите пазари са обхванати от напрежение и се питат доколко е стабилен банковият сектор в ЕС, предаде Франс прес.
Банковият регулатор на ЕС (European Banking Authority - EBA), който бе натоварен от европейските ръководители да надзирава операцията, ще обяви присъдата си в Лондон в 19 часа българско време, точно след затварянето на борсите на Стария континент за уикенда. Банковият регулатор на ЕС ще съобщи колко банки биха били неспособни да преживеят двугодишна икономическа рецесия. Всяка от тях трябва да посочи какви мерки ще вземе, за да укрепи позициите си. Тестваните банки от 21 страни представляват 65 на сто от европейските банкови активи. Тазгодишните така наречени стрес тестове за устойчивост на 91 водещи европейски банки са пореден опит инвеститорите да бъдат убедени, че европейските финансови институции са устойчиви на евентуални шокове. Страната, от която са включени най-много банки в списъка за тестване, е Испания - 25 банки, следвана от Германия с 13 банки и Гърция с 6 банки.
Публикуването на резултатите, което първоначално бе предвидено за юни, бе отложено за днес, след като някои банки бяха изпратили "прекалено оптимистични", според регулатора, данни и бяха помолени да ги преразгледат. През 2010 година 91 европейски банки, повечето същите като тази година, преминаха тестовете и само седем се провалиха – пет испански, една германска и една гръцка, припомня АФП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160