EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

188 кг контрабандно злато продава НАП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

188 кг контрабандно злато продава НАП

mail16:30 | 10.11.2010прегледи 1227 коментарикоментари 0


До края на годината се очаква Националната агенция за приходите (НАП) да обяви търгове за около 188 килограма изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, съобщиха от агенцията. На интернет страницата www.nap.bg вече могат да се видят подробности по обявените в Пловдив, Бургас и София търгове. На тях за продан се предлагат около 82 килограма златни, платинени и сребърни изделия с инкрустирани естествени и синтетични камъни – брилянти, рубини, изумруди и сапфири.
Наддавания за още около 106 килограма златни изделия ще бъдат обявени до края на годината. Това ще стане след като завърши оценката на бижутата от външните експерт-оценители. Всички накити са отнети в полза на държавата след опит за контрабанден внос през Свиленград, Калотина и др. митнически пунктове. В момента благородните метали се съхраняват в банкови трезори.
Бижутата, които се предлагат за наддаване, са с разнообразно качество и в различни стилове. Така например, по-голямата част от златните накити в столицата са 18 карата, но има и от 14 карата. Предлаганото в Пловдив злато пък е с червени примеси от мед, а повечето накити са модели, вече излезли от мода. Така че евентуалните купувачи могат да препродават изделията, каквито са или да ги претопят и използват материала за направата на нови, по-атрактивни модели на украшения.
Оценката на външните експерт-оценители показва, че средната стойност на бижутата зависи от качеството, каратите, актуалността им и изработката. За това от НАП очакват до края на годината от продажбата на благородните метали в хазната да влязат над 5 млн. лв.
Участие в търговете се заявява чрез внасяне на депозит, който представлява 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която кандидат-купувача смята да наддава. Ако един купувач участва за няколко групи бижута, трябва да посочи отделна цена за всяка от тях.
В търга могат да се включат частни лица и фирми, които са регистрирани в Министерството на финансите, съгласно Валутния закон. Условията, на които трябва да отговарят кандидат-купувачите, както и други актуални търгове на НАП могат да се видят на www.nap.bg.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg