EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

183 млрд.куб.м. газ ще изнесе Газпром

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

183 млрд.куб.м. газ ще изнесе Газпром

mail08:35 | 28.10.2021прегледи 670 коментарикоментари 0


Търсенето на газ в Европа ще намалява заради прехода към възобновяеми източници на енергия, но пълен отказ от използването на газ е изключен. Това заяви генералната директорка на „Газпром експорт“ Елена Бурмистрова, цитирана от ТАСС. Според нея ръстът на потреблението на природен газ ще е за сметка на сектора на сектора на нисковъглеродното производство на водород.

"Газпром" потвърди целите си за износа на природен газ за Европа до края на годината „Още в средносрочна перспектива очакваме появата на търговски ефективни технологии за пиролиза на метан, позволяващи производство на водород от природен газ без отделяне на въглероден диоксид. Самият „Газпром“ активно работи над създаването на такива технологии“, коментира Бурмистрова.

Износът на природен газ от "Газпром" за Европа и Турция може да достигне 183 милиарда кубически метра до края на годината, заяви ръководителят на експортното поделение на руския газов гигант, потвърждавайки предишна оценка на компанията.

В коментар, публикуван от списанието на "Газпром", шефът на "Газпром експорт" Елена Бурмистрова добави, че фирмата е доставила 7,1 милиарда кубически метра газ на Китай през първите девет месеца на 2021 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg