EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1800 машини в битка със снега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1800 машини в битка със снега

mail15:30 | 20.12.2012прегледи 564 коментарикоментари 0


Утре следобед се очаква да бъдат отворени за движение при зимни условия всички пътища в Североизточна България, ако времето се нормализира. Метеорологичната прогноза е за спиране на снеговалежа в тази част от страната и намаляване на вятъра, което ще позволи почистването и обработването на пътищата. Правим всичко необходимо републиканската пътна мрежа в региона да се отвори за движение при зимни условия и хората да се приберат при близките си за празниците, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров подчерта, че в районите със снеговалеж пътищата се обработват от около 1800 машини.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на всички шофьори, на които им се налага да пътуват днес от и към Варна или Разград, да ползват следните обходни маршрути:

От Варна през Провадия – Дългопол – Айтос – Карнобат - Стара Загора – Пазарджик - София.

От Разград през Русе – Бяла – Плевен – София.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само със зимни гуми, вериги, зарадени резервоари и батерии на телефоните, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Само през изминалата нощ е оказано съдействие на над 200 шофьори на тежкотоварни превозни средства, които са блокирали движението заради неспазване на дадените указания.
Всички граждани могат да получават информация за пътната обстановка по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция „Пътна инфраструктура” - 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.government.bg.
Карти на обходните маршрути можете за Варна и Разград можете да намерите в приложения линк=
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048